Tidslinjen til Maiken

Februar 2018

OL i Pyeongchang

Både inn mot mesterskapet og før sesongen hadde jeg trøbbel med sykdom. Likevel klarte jeg å "skrape sammen" en god form og endte opp med både sølv og bronse.

Februar 2017

VM i Lahti

VM i Lahti var et eventyr for meg! Alt gikk på skinner inn mot mesterskapet og jeg stilte på start i min beste form noen sinne. Fasiten ble 3 VM gull på 3 starter.

9.3.2016

Vant sprintverdenscupen

Sesongens store mål 15/16 var å vinne sprintcupen. Jeg hadde min beste sesong så langt i karrieren, med blant annet 8 World Cup seiere. I løpet av vinteren møtte jeg også på utfordringer i form av 2 seige sykdomsperioder. Harde prioriteringer måtte til og det gjorde det ekstra stort å klare målet jeg hadde satt meg.

22.2.2015

VM gull Falun

Etter å ha vært ute av laget nesten hele sesongen, gikk jeg meg inn på laget et par dager før med bronse på sprinten. Ingvild og jeg fikk, etter mye om og men, endelig gå team sprint sammen i et mesterskap. Det var utrolig stort. Vi har trent, konkurrert og bodd sammen siden junioralder, derfor var det helt spesielt at det var oss to som tok gullet sammen.

VM gull Falun

19.2.2015

VM bronse Falun

Etter mange mesterskap har jeg funnet min metode på å komme i form. Jeg hadde mine beste dager gjennom 14/15 sesongen under mesterskapet i Falun.

VM bronse Falun

31.1.2015

NM bronse 15 km

Selv om jeg ikke flagger det så høyt, har jeg et mål om å bli en god allrounder. NM bronsen tok jeg på duatlon under nm på røros. Dette var en god belønning for mye målretta arbeid gjennom mange år.

NM bronse 15 km

11.2.2014

OL gull Sochi

2013/2014 sesongen startet veldig seigt og jeg kvalifiserte meg så vidt til OL. Rett før mesterskapet ble jeg syk, men en hvileperiode var tydeligvis hva jeg trengte. Under lekene i Sochi var jeg i min livs form, og visste det godt når jeg sto på start. Teknikk, ski og form, alt klaffa denne dagen og det er hittil den største dagen i min karriere.

OL gull Sochi

21.2.2013

VM bronse Val di Fiemme

Før sesongen hadde jeg målsetting om å ta medalje i VM, og jeg visste det ville bli veldig hardt. Min første individuelle mesterskapsmedalje smakte utrolig godt og var god som gull for meg.

VM bronse Val di Fiemme

27.1.2012

Tok mitt første NM gull

NM var på Voss dette året og sprinten gikk i klassisk stil.
Se video

første NM gull

18.12.2011

Første WC seier

Jeg tok min første WC seier i Rogla i skøytesprint da jeg var 21 år. Jeg hadde vært innom pallen et par ganger tidligere, men å ta steget helt opp var et stort øyeblikk jeg alltid vil huske.

første WC seier

3.3.2011

Første VM medalje, team sprint VM i Oslo 2011

Etter fall på den individuelle sprinten, snudde endelig min mesterskapsstatistikk. Jeg får fortsatt gåsehud av å tenke på stemninga som var i Holmenkollen og på rådhusplassen denne dagen. Jeg var i kanonform! Astrid Jacobsen var ankerkvinne og vi vant bronsen sammen.

team sprint Holmenkollen

17.2.2010

Debuterer i Olympiske Leker (20. Plass, sprint, Vancouver)

Jeg var nok en gang utrolig nervøs. Jeg falt i prologen, men karret meg likevel videre til kvartfinale, men det ble med det. Dette var en viktig erfaring. Dagene i Vancouver husker jeg godt og de er gode minner.

deltok i mitt første OL

25.2.2009

Representerer Norge i seniorsammenheng i mesterskap for første gang (VM i Liberec).

Jeg var utrolig nervøs og resultatet var ikke mye å skryte av. I etterkant ser jeg at dette var en utrolig viktig erfaring jeg aldri ville ha vært foruten. Deltakelsen her var beviset på at jeg for alvor hadde etablert meg i verdenseliten som 19 åring.

debut i sr VM

16.01.2009

Første NM medalje i seniorsammenheng (sølv, sprint, Gjøvik)

Første NM medalje i seniorsammenheng og første gangen jeg sto foran forbildet mitt Marit Bjørgen på resultatlista.

første NM medalje

20.12.2008

Første pallplass i WC (3. Plass, sprint, Dusseldorf)

I mitt andre WC renn suser jeg rett inn på pallen. Verken jeg eller folkene rundt meg skjønte noen ting. Jeg husker Petra Majdic jublet voldsomt i målområdet og jeg husker jeg tenkte at det var rart at selveste Petra Majdic jublet for å ha gått forbi MEG.

første WC pallplass

29.11.2008

Debuterte i verdenscupen (22. Plass, sprint Kuusamo)

Jeg debuterer i verdenscupen som 19 åring etter brakåpning på Beitostølen helga før. Før sesongen startet hadde jeg kun mål om deltakelse på juniorrenn, så det å få gå WC var en gedigen bonus.

1.5.2008

Ble en del av NSF og juniorlandslaget

Etter noen bra sesonger som yngre junior fikk jeg plass på juniorlandslaget. Her var jeg en av de yngste og fikk virkelig kjørt meg på samlingene. Roar Hjelmeset ble treneren min, og det er han fortsatt den dag i dag.

6.1.2007

Tok min første NC seier (sprint, Natrudstilen)

Dette var den første duellen mellom Ingvild og meg. Jeg vant på fotofinish og overrasket meg selv og alle rundt meg.

10.08.2006

Flyttet til Hovden og begynte på skigymnas

Som 15 åring flyttet jeg fra Fetsund til Hovden. Den eneste jeg kjente fra før var Marius. Dette er nok det tøffeste og viktigste valget jeg har gjort i min karriere.

26.02.2005

6. Plass i Hovedlandsrennet på Gåsbu 5 km fri

Jeg var så glad at jeg sang hele veien til hotellet. Dette rennet var til da den største konkurransen jeg hadde deltatt i. 6. plass var en seier for meg og over all forventning. Jeg skjønte jeg hadde muligheten til å nå langt og ble etter dette veldig motivert til å trene videre.

1995

Gikk mitt første skirenn

Det var stas å få medalje og hvor fort det gikk var helt uvesentlig.

24.12.92

Får mitt første par ski

Som 2 åring får jeg mitt første par ski i julegave.

13.08.90

Født

Jeg kom til verden på Ahus i Lørenskog sammen med tvillingbroren min Marius.