Tilbakeblikk på sesongen og litt fremover

Sesongen 17/18 er historie. Jeg ser tilbake på kanskje en av mine mest krevende sesonger noen sinne. Det er godt å få sesongen litt på avstand. Nå ser jeg tydelig hva jeg er fornøyd med og hva jeg må utvikle fremover. Jeg kjenner meg fortsatt veldig motivert og startet treningsåret på nytt med ny giv, motivasjon og blanke ark for litt over 2 uker siden.

Det som gjør denne sesongen til en av de mest krevende er definitivt sykdom og en kropp som av ulike grunner ikke har tatt til seg treningen like optimalt som normalt hele veien. For å gjøre dette bedre neste år må jeg nok tenke litt nytt og gi kroppen (og toppen) litt nye impulser og stimuli. Det at vi får et helt nytt trenerteam på landslaget dette året tror jeg derfor kan passe meg veldig bra. Det har for all del ikke vært en «hel-svart» sesong. Det eneste jeg er ordentlig misfornøyd med er mine egne prestasjoner på de fleste distanserenn i år. Mye av svaret er jeg ganske sikker på ligger i den perioden hvor kroppen min ikke fungerte normalt i høst. Likevel ser jeg noen lyspunkter på distanse som 10 km i Kusamo hvor jeg lå an til personlig bestenotering på enkeltstart i WC før jeg falt i en nedoverbakke rett før mål og 2. plassen fra fellesstart 10 km i Obertdorf. Jeg har tatt 3 verdenscupseire (som er det nest beste i løpet av en hel sesong for meg), fått med meg 2 medaljer fra OL og sesongens høydepunkt for min del, sprintkula.

April er skiløperes lille friperiode og i år har den gått rekordfort ettersom vi avslutta sesongen i starten av april med NM i Alta. Jeg synes jeg har fått brukt april godt til å «trekke ut kontakta» litt og i tillegg fått testa ski og vært på markedsdager med NSF. Tiden etter OL har jeg brukt godt til å treffe mine trofaste samarbeidspartnere. Jeg har vært i Holmenkollen og hatt teknikkurs med Arvato (det var virkelig morsomt å se utviklingen alle hadde gjennom økta!). Jeg har vært innom Gjerdrum og gått skitur med team 15 og( i samarbeid med Team 15) delt ut «Maiken Stipendet» til 2 unge lovende utøvere i klubben. Jeg har også vært innom Kia og planlagt videre samarbeid. Der viste jeg frem premiene mine fra i vinter som nå står og pynter opp resepsjonen deres på Lørenskog.

 

 

Prøve VM i Seefeld. Jeg har et godt utgangspunkt, men også en god del å ta tak i for å kjempe om topplasseringen i VM neste sesong.

Full av jetlag, men likevel glad over første skitur i Sør-Korea.

Turist i Pyeongchang

Det var utrolig stor for meg å få gå på lag med Marit. Vi ga alt og ble belønnet med bronse.
Jublende glad over OL sølv på favorittdistansen klassisk sprint!

 

Øyeblikket jeg tar et stort steg for å vinne sprintcupen i Drammen. Sesongens 3 WC seier og min 4 seier i Drammen!