Sesongen er i gang!

Det er både etterlengta og nervepirrende å ta på seg startnummeret igjen etter mange måneder med hard og målretta trening. Den siste måneden med sesongoppkjøring gikk ikke alt helt som planlagt, men jeg føler likevel jeg er der jeg skal være på denne tiden av året.

 

Jeg hadde en fin avslutning på høsttreninga hjemme på Lillehammer. Før avreise til den årlige Val Senales-samlinga ble det mange gode økter med treningsvenninnene mine på Lillehammer. Jeg har god erfaring fra tidligere med å bytte ut mengdetrening med hardtrening på denne tiden av året, så slik ble det i år også.

img_4475

Her har jeg, Martine og Marthe nettopp fullført en skikkelig kvalitetsøkt med 5*6 min elghufs opp alpintbakken i Hafjell.

I midten av oktober hadde damelaget en mini-samling i Oslo. Vi hadde noen gode økter sammen med blant annet 6*3 minutter staking og en 5*5 min skøyting i rulleskibanen i Holmenkollen. Jeg var også på stormølla på Olympiatoppen og fikk terpet teknikk. Dette er en kjempebra økt jeg har hatt litt flere av i år enn tidligere. Totalt er jeg på mølla i cirka en og en halv time. Der går jeg igjennom alle teknikker i både skøyting og klassisk sammen med Roar, Sjur Ole og Pål-Gunnar. Jeg kan se meg selv fra alle vinkler på TV-skjermen foran meg, mens trenerne filmer og kommer med tilbakemeldinger. Jeg føler disse øktene har gjort meg bedre teknisk og føler nå jeg klarer å få mer igjen av kreftene jeg legger igjen i hvert stavtak og hvert fraspark rundt løypa.

img_4480

I slutten av oktober reiste jeg med resten av NSF-lagene til Val Senales. Dette er det perfekte stedet å gjennomføre siste del av sesongoppkjøringa. Vi bor på cirka 2000 moh. og går på ski på cirka 3000 moh. Disse dagene dreier alt seg om å bli en bedre skiløper. Vi står opp tidlig og tar heisen opp på breen hver morgen rett etter klokka 8. Rundt 8.30 er vi på plass og klare til å gå på ski. Det blir mange lange turer for å finne tilbake skifølelsen etter flere måneder på rulleski. På grunn av høyden, all mengden og all tiden som blir brukt til transport til og fra breen, er dette en av de hardeste samlingene i løpet av året. Ettermiddagene brukes til barmarkstrening med løpeturer, intervaller og styrke. Etter 8 dager fikk jeg vondt i halsen og det viste seg å være en seig forkjølelse som skulle sitte i lenge. Jeg reiste hjem fra samling for å bli fortest mulig frisk. Det tok en uke før jeg var tilbake i trening igjen. Heldigvis for meg trives jeg godt med å trene hjemme på Lillehammer! Snøen kom tidlig til Lillehammer i år og jeg kunne gå på ski fra den dagen jeg ble frisk. Det passet meg utmerket.

img_4485

Her venter vi på Gondolen ned fra breen i Val Senales. Fantastiske treningsforhold

Dagene inn mot sesongstarten går alltid litt for fort. Plutselig sto jeg på startstreken på Beitostølen med sommerfugler i magen og med hjertet hamrende hardt i brystet. Sesongstarten er på mange måter en skrekkblanda fryd. Jeg både gleder og gruer meg. Ingenting jeg gjør i løpet av treningssesongen minner meg om det kicket jeg får av å stå på startstreken med startnummer på brystet og ski på beina. Jeg ønsker meg hvert år en bra åpning og få formen bekrefta tidligst mulig. Det fikk jeg i år! Sesongåpninga gikk kjempe bra! Jeg fikk til et godt distanseløp og vant sprinten.img_4752

Etter Beito går det ”slag i slag”. Det er renn hver helg og jeg håper å kunne være med å kjempe helt i toppen på det meste jeg stiller opp i. Formen kan nok være litt varierende ettersom jeg fortsatt trener en del (75 timer i november), men det må til om formen skal være på topp i VM i februar.

Håper dere gjør som meg og nyter noen fine skiturer nå som den kalde, fine tida endelig er her!

Skihilsen fra Maiken