Mine forberedelser så langt i oppkjøringa

Sommeren er over og det nærmer seg høst. Derfor tenkte jeg at det var på tide med en oppdatering fra meg igjen! Her kommer det en oppsummering av hva jeg har drevet med siden sesongen tok slutt.

 

Etter noen rolige uker uten faste treningsrutiner og en ferietur til London i april som høydepunkt, starta sesongoppkjøringen 1 . mai.

 

IMG_3724IMG_3666

På Sjusjøen varte skiføre til midten av mai. Det blir nok timer med løp og rulleski utover sommeren og høsten, så jeg utnytta solskinnsdagene på Sjusjøen til å gå mange timer på ski. Å gå skiturer på skareføre med sol fra skyfri himmel, må være noe av det fineste jeg vet om! Under slike forhold er jeg vanskelig å stoppe og jeg kan gå timesvis innover fjellet, enten alene eller sammen med mine spreke venninner 🙂

 

 

I mai var jeg med på BDO-mila på Lillestrøm. Det er gøy å være med på konkurranser utenfor sesong og med startnummer på brystet tar jeg alltid i det jeg kan og jeg får pushet meg ”helt ned i kjelleren”. Jeg har alltid vært glad i å løpe løp og å bli med på slike konkurranser gjør jeg så ofte jeg føler at jeg kan.

 

Tradisjonen tro reiste landslaget på samling på Sognefjellet i slutten av mai. Vi var utrolig heldige med været, og skiføre holdt godt hele samlingsuka igjennom. Denne samlinga blir brukt til å legge ned mye mengdetrening på ski og vi har fokus på teknikkjobbing.

IMG_3769

 

IMG_3782

 

Treninga mi i mai og juni bar preg av at jeg skulle løpe Birkebeinerløpet. Jeg har løpt Birken i flere år på rad og synes det er motiverende med en skikkelig test av formen i midten av juni. Dessverre hadde jeg noen dager med forkjølelse, og jeg fikk derfor ikke gjennomført løpet. Heldigvis ble jeg fort frisk igjen, og jeg fikk reist på samling til Svarstad i Vestfold med resten av damelaget. Der trente vi tradisjonell barmarkstrening, med blant annet to ”5-timers” mengdedager, en styrkeøkt og to intervaller. Vi hadde med Jessica Diggins på samlinga! Hun lærte oss å bake ”bananabread” og fortalte mye om hvordan hun og det amerikanske laget trener. Det var et friskt pust og en artig vri å ha med en utenlandsk jente på samling. Det kommer nok til å skje igjen!

IMG_3907

 

IMG_3918

 

Etter samlingen på Svarstad sto juli for tur. Juli er samlingsfri måned, men absolutt ingen frimåned på treningsfronten av den grunn. Uten samling blir det mye trening på egenhånd og rom for å legge inn litt reising, som det ikke blir tid til resten av året. Jeg fikk 3 gode treningsperioder, med to helger med litt reising og avkobling innimellom.

IMG_3925

 

Rulleskirenn i Sunne (Inge Bråten Memorial) første helgen i juli.

 IMG_3945

IMG_3948

 

Motbakkeløp i Leksvika, ”Våttån Opp”. Super trening, her får kropp og hode kjørt seg gjennom 5,9 km og 330 høydemeter!

 IMG_3952

Miniferie til Trøndelag og litt tid til avslapping ble det også J

 IMG_3970

 

Her er jeg på toppen av Akslafjellet i Ålesund sammen med mamman min. Godt med familietid før det virkelig drar seg til med reisedøgn utover høsten 🙂

 

Blink Festivalen i Sandnes har vært et innslag i juli for meg i mange år nå. Etter litt stang ut på 10 km, fungerte det igjen bra på sprinten. Det er bestandig super stemning i løypa og publikum møter alltid opp. En bra økt med høy puls og fart! Det ble en fin avveksling fra resten av juli måned som stort sett besto av mye og rolig trening.

I starten av august var det tid for damelagssamling på Lillehammer. Ettersom jeg bor på Lillehammer synes jeg det er flott å ha samling der. Da får jeg vist fram de fineste treningsløypene og øktene mine. Bildet er fra en 3 timers løpetur. Vi løp fra Lillehammer til Sjusjøen.

IMG_4223

Skihilsen fra Maiken