Innholdsrik førjulssesong

Sesongen i år kan godt kalles en ”annerledes-sesong”. Mange vil velge å kalle det et mellomår, eller gå så langt som å kalle det et friår. Årsaken til dette er at vi ikke har noe mesterskap. Etter 3 år med mesterskap, henholdsvis val di Fiemme (2013) , Sochi (2014) og Falun (2015), er syklusen i langrennsverden slik at det verken er noe OL eller VM denne sesongen. For meg er absolutt ikke sesongen 2015/2016 noe mellomår.

Ingen mesterskap betyr i min verden at alle renn er like viktige. Med andre ord; jeg vil være nærmest mulig toppform på flest mulig renn i løpet av hele sesongen. Jeg vet godt hvordan jeg skal finne toppformen inn mot mesterskap, men hvordan skal jeg være god i form hele sesongen? Etter 3 år med mye likt på planen, synes jeg det har vært veldig inspirerende å legge en ny type sesongplan. Det er godt å føle seg rutinert nok til å ta egne valg og stole på valgene som blir tatt. Jeg har sett igjennom tidligere treningsdagbøker og prøvd å legge en plan for stabil form i flest mulig renn. En sesong uten mesterskap betyr harde prioriteringer for min del. Jeg har valgt å ha sprintcupen sammenlagt som mål i år og da må jeg ta konsekvensen av det. Det betyr at noen renn dessverre må prioriteres bort. Jeg klarer ikke å være 100% forberedt på alle skirenn gjennom hele sesongen, derfor vil jeg heller velge ut og prioritere, slik at flest mulig renn blir best mulig. Jeg har veldig troa på den planen jeg har langt og det er veldig gøy å se den fungerer. Jeg tar nå fornøyd juleferie med den røde ledertrøya i sprintverdenscupen med meg hjem i bagasjen til julefeiring i Fetsund.

Her kommer en liten oppdatering for hver av de 5 konkurransehelgene før jul.

Beitostølen

Beitostølen pleier å være en bra arena for meg, og i år var intet unntak. Det klaffa veldig bra teknisk og formen var god, men fortsatt med forbedringspotensial. Jeg ble nr 6 på 7,5 km klassisk. På sprinten gikk jeg først over mål, men ble plassert bakerst i finaleheatet på resultatlista etter en taktisk bommert før inngangen i første bakken. Akkurat det brydde jeg meg fint lite om, selv om mediene liker å fyre opp under ”konflikter”.

maiken-caspersen-falla-innholdsrik-forjulssesong-1

Kuusamo

Etter en rolig uke hjemme på Lillehammer var det klart for mini-tour i Finland og Kuusamo. Planen er å være i bra form nå, og det er jeg. Vinner sprinten og blir 10 totalt. Jeg vil nok aldri glemme når jeg fikk på meg den gule ledertrøya etter sprintseieren. Håper virkelig jeg får bruke den flere ganger!

maiken-caspersen-falla-innholdsrik-forjulssesong-2

Lillehammer

Distansehelg på hjemmebane. Når det ikke er noe mesterskap er denne helga en helg jeg har markert meg ut. Jeg synes det er ekstra stas å gjøre det bra på hjemmebane med mange kjente langs løypa. Ingen i startfeltet har gått bakkene på Birkebeineren Skistadion flere ganger en meg og det tok jeg med meg til start. På 15 km duatlon ble jeg nummer 5 og for meg var det som en førsteplass. Å bli tatt ut til Norge 1 på stafetten var en stor opptur og det toppet hele helga med seier sammen med resten av jentene.

maiken-caspersen-falla-innholdsrik-forjulssesong-3

Davos

Vi tilbrakte 10 dager i Davos ettersom det er høyde og vi må tilpasse oss høyden før rennet. Det var noen fine dager i Davos, på det desidert fineste hotellet vi besøker i løpet av sesongen. På sprinten følte jeg meg bedre og bedre utover dagen, og endte til slutt på en 2 plass. Jeg var godt fornøyd med gjennomføring og plassering, men mista dessverre den røde trøya i sprintcupen. Jeg var fornøyd med å ha den på, da dette var første gang for min del.

maiken-caspersen-falla-innholdsrik-forjulssesong-4

maiken-caspersen-falla-innholdsrik-forjulssesong-5

Toblach

Løypa i Toblach er rask og krevende. En nedoverbakke og en sving rett før oppløpet gjør det vanskelig å gå i fra, men det er heller ingen fordel å ligge bak i feltet. Min vurdering var at om man ligger bak er man avhengig av hva de foran gjør, for eksempel kan man lett havne i en dårlig posisjon om den foran stivner. Derfor valgte jeg å ta styringa i de fleste heata og dra på skikkelig over bakketoppene. Det fungerte utrolig bra, jeg vant min 7 WC seier og tok tilbake ledelsen i sprintverdenscupen.

maiken-caspersen-falla-innholdsrik-forjulssesong-6